Archief voor oktober 2010

het verhaal van N.O.K.I.A.

De N van Nu

Nu is Nokia wereldwijd nog marktleider maar elke maand neemt hun voorsprong af. Neergaande lijnen zijn er in overvloed, zo vertrekken er binnenkort ook 1800 Nokia-medewerkers. Natuurlijk is er ook positief nieuws te melden: de omzet steeg in Q3! Niet heel veel, maar wel weer hoopvol voor ze. Nokia lijkt nu dan ook het goede pad gevonden te hebben met ook de N8 en Nokia C7 als eerste smartphones die mogelijk kunnen concurreren met de iPhone en Android toestellen. Na meer dan 3 jaar lijkt dit echter wat laat… Neerslachtigheid heerst toch nog bij en over het ooit zo gezonde bedrijf. Lees verder »

,

Nog geen reacties

Nog altijd niet massaal aan de GPS-games [PICNIC10]

Geschreven op 28 september 2010 voor Frankwatching – later op deze blog geplaatst.

Foursquare is waarschijnlijk het bekendste GPS-spel, maar feitelijk gaat dit bijna alleen maar om het delen van je locatie. Er kan zoveel meer met GPS! Waarom worden er bijvoorbeeld niet veel meer GPS-games gespeeld? De mogelijkheden zijn er wel, maar de grote massa gebruikt het nauwelijks. 7scenes timmert echter hard aan de weg. Op PICNIC10 werd daarom onder de naam ‘BSIT@picnic’ een internationale wedstrijd opgezet. Design Detect Decode won.
Lees verder »

Nog geen reacties

Wat doen we met data in 2020? [PICNIC10]

Geschreven op 26 september 2010 voor Frankwatching – later op deze blog geplaatst.

Hoe krijg je een goede voorspelling? Een glazen bol is achterhaald, dus Andreas Weigend, voormalig Chief Scientist bij Amazon en nu ‘consumentendata expert’, kiest voor crowdsourcing in een workshop met 40 man. Een dag eerder verkondigde Weigend al in zijn presentatie dat de hoeveelheid data elke 1,5 jaar verdubbeld. Dit betekent dat we in 10 jaar 100x zoveel data hebben!! Maar wat doen we in 2020 met deze data? Lees verder »

Nog geen reacties

Switch to our mobile site