Het waargebeurde verhaal van een bijzonder gezin


Deskin is als pasgeborene de reinheid zelve, maar verslonst in de jaren erna. Met de komst van zijn broertjes Mobi en Tablo moet hij echter wel veranderen om aan een vroege dood te ontsnappen. Hoe loopt dit af? Hier het meeslepende waargebeurde verhaal van een bijzonder gezin.

Hippies

Moeder d’Ata en Vader Conno zijn hippies in de jaren ’60 en ’70. In Amerika zwerven ze het hele land door. Ze hebben weinig geld, maar profiteren van oude vrienden bij het leger en universiteiten. Een avontuurlijke en leerzame tijd.

De schoonheid van een pasgeborene

In de jaren ’80 worden ze beiden wat serieuzer, verhuizen ze naar Zwitserland en begin jaren ’90 wordt de eerste kleine verwelkomd. Deskin noemen ze hem. Een voorbeeldig kind, dat alles goed onthoud. De eerste paar jaar van de opvoeding vliegen dan ook voorbij zonder enige problemen.

Verslonzing op de basisschool…

Na een paar jaar mag Deskin naar de basisschool. En zoals bij zovelen, daar begint de ellende… Slechte invloed van klasgenoten als Fron en Adje zorgen ervoor dat Deskin zichzelf verslonst… Hij luistert ook niet meer goed naar zijn ouders, houdt contacten slecht bij en eet en drinkt zich elke dag helemaal vol. In Rekenen is hij nog wel erg goed, maar Taal en Handenarbeid heeft hij veel moeite mee. Gelukkig weet Meester van der Goog nog wel het beste in hem naar boven te halen.

Nieuw broertje & nieuwe vrienden

Als Deskin naar de middelbare school gaat is hij al veel te dik voor zijn leeftijd. Toch maakt hij veel vrienden op zijn nieuwe school. Vriend Face en vriendin Hyva betrekken hem overal bij. Dat is ideaal, want thuis krijgt hij minder aandacht omdat er net een nieuw broertje bij is: Mobi hebben z’n ouders hem genoemd. Hij kan alleen nog niet veel meer dan wat brabwappelen… Deskin kijkt weinig naar hem om en maakte alleen maar meer vrienden op school. Zelfs de vogeltjes op het schoolplein gaan op z’n schouder zitten tjilpen!

Mobi wordt groter en hipper!

Mobi wordt echter groter en hipper. En ondanks een flink leeftijds- en lengteverschil kan Mobi het ook goed met alle vrienden van Deskin vinden. Mobi voelt alles ook beter aan en lijkt daardoor ook altijd precies te weten wat z’n vrienden willen weten. Nespo, ooit een trouwe vriend van Deskin, vertelt zelfs een tijdje zijn actuele gegevens alleen aan Mobi. Deskin pest z’n broertje dan nog wel met z’n lengte; dat ‘ie daardoor niet alles ziet, maar hij weet dat dat slechts een zwaktebod is…

Het 3e kind, bespot en geroemd

In 2010 wordt dan een 3e telg geboren in het gezin: Tablo. De twee oudere broers en hun vrienden hebben het al lang over wat hun nieuwe broertje allemaal zal gaan kunnen, maar het valt toch wat tegen bij de geboorte. Tablo is een moeilijke baby, die desondanks wel veel aandacht krijgt. De jongste wordt ook altijd verwend… Na een paar maanden lijkt de aandacht echter niet voor niks. Tablo ontwikkelt zich snel en gaat niet alleen goed om met de vrienden van zijn broers, maar ook oude vrienden van zijn ouders willen meer van Tablo weten!

De revival van Deskin

Daar zit hij dan, de dikke Deskin, inmiddels twintiger, kijkt in de spiegel en praat zichzelf moed in. Hij is misschien niet de knapste, maar hij heeft nu nog wel de meeste vrienden en daar moet hij voor blijven zorgen, zolang ze hem nodig hebben! Hij besluit z’n broertjes niet meer te pesten, maar eens goed naar ze te kijken en van ze te leren.

Meester van der Goog ziet het weer zitten en geeft Deskin allerlei verchroomde onderdelen om hem weer op te beuren.  Ostiën de Leeuw besluit vervolgens om de drie broers ook gezamenlijk een cursus “gemakkelijk in de omgang” aan te bieden. Deskin is weer vrolijk en ziet er fris uit!

De toekomst van het gezin

Inmiddels is vernomen dat Deskin inmiddels samenwoont met Teva! Samen zien ze een mooie toekomst voor zich. Geen platte relatie, maar één met diepte en interactiviteit alom. Ook broers Tablo en Mobi zijn niet meer de vervelende broertjes, maar een graag geziene gast in huis.

Zo blijkt ook in dit verhaal maar weer dat van samenwerken het meeste geluk komt. Aan u om dit gezin ook gelukkig te houden en bij alles wat u doet contact te maken met zowel Deskin, Mobi als Tablo!

, ,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)


Switch to our mobile site