About blog

In mijn introductie-post geef ik het al aan, miljoenen mensen bloggen al, waarom ben ik hier ook aan begonnen? En waar ga ik op welke manier verslag over doen?

Waarom?
1: Mindlogging
Ik heb veel gedachten, in mijn hoofd of op papier raken ze kwijt en verteren ze, op het web zijn ze gestructureerd en verspreiden ze zelfs mogelijk.

2: Kennisdelen
Ik leer graag elke dag, vaak komt deze info tegenwoordig van of via blogs, twitter of andere user-generated content platformen. Ik heb op mijn beurt ook wel eens boeiende ideeen of visies te melden, waar anderen weer mogelijk van kunnen leren.

3: Plezier
Ik vind het leuk om te schrijven en zal ook niet alleen mijn best doen op interessante inhoud, maar ook op een interessante vorm. Lange blogs in standaard opbouw met veel tekst vind ik vaak saai. Een blog schrijven én lezen moet ook plezier opleveren. – UPDATE: helaas komen er inmiddels wel lange saaiere posts op mijn blog voor, gemerkt dat het creëren van posts in een originele vorm nog meer tijd kost…-

4: Scherp blijven
Ik ben een interactieontwerper die met name gefocust is op mobiel en internet, door zelf ook actief gebruik te maken van internetplatformen zie ik hoe deze evalueren en blijf ik op de hoogte van wat er is, kan en wat populair is.

Wat?
Op deze blog  zal het linkerdeel altijd gevuld zijn met een post of een overzicht daarvan. Deze posts zijn verdeeld in 4 categorieën:
1. Mobile
Mobile gaat niet over mobiele telefoons, maar over alle mogelijke mens-computer-interactie die niet vanaf je standaard werkplek gebeurt, maar onderweg, op vakantie of tijdens een andere activiteit. De Personal Mobile Context is hierin de sleutelterm. Geïnteresseerd? Hier is de Mobile RSS-feed

2. Interaction
Een wat minder conceptuele categorie. Posts in deze categorie zullen met name focussen op bepaalde interactie-elementen of op zaken die hiermee te maken hebben zoals usability-testen. Ook IxD-er of hierin geïnteresseerd? Volg de Interaction RSS-feed

3. Novelty
Staat voor vernieuwing. Ik vind het leuk om nieuwe trends en gadgets in de gaten te houden, maar ook om er zelf aan bij te dragen. Er zijn ergere gevallen dan ik, maar de meest interessantie nieuwigheden die ik tegenkom, zal ik onder deze categorie posten. Ook geïnteresseerd in Novelty? Check de Novelty RSS-feed

4. Dust
Het is overal, maar je hebt er niet veel aan…Onderwerpen die ik ergens tegenkom en waar ik mijn verhaal over kwijt wil, maar vakinhoudelijk niet erg boeiend zullen zijn. Voor velen ruis of overbodig, maar voor mij soms ook wel eens leuk! Ik zal proberen niet al te veel in deze categorie te posten. Voor wie dit juist wel boeiend vind: zie hier de RSS-feed van Dust

En rechts dan?
Daar staan nog wat leuke extra’s. Momenteel  een search, de categoriën, mijn laatste tweets en een tagcloud, maar dit kan behoorlijk fluctueren. Het is ook een beetje de ruimte om dingen uit te proberen.

Hoe?
Ik gaf het al aan bij punt 3 van “waarom”; Het gaat ook om plezier voor mij en voor de lezer. Ik ga proberen om elke blogpost in een andere vorm te gieten. Zo begon ik met een recept en vervolgde ik met een gedicht. De toekomst zal (hopelijk) originelere vormen brengen.

Waarom Nederlands?
Hoewel mijn Engels niet slecht is, kan ik toch makkelijker schrijven in het Nederlands. Zeker als ik dat ook nog op een originele manier van plan ben te doen moet de taal geen barrière vormen. Daarnaast is de Nederlandse markt voorlopig groot genoeg. Bij meer dan 10 miljoen unieke Nederlandse bezoekers per maand zal ik eens overwegen in het Engels (of tweetalig) verder te gaan. :)

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)


Switch to our mobile site